![]() |
Systemy odżelaziające |
Woda z ujęć lokalnych często bywa zażelaziona (nadmierne stężenie związków żelaza i manganu) i za twarda (nadmiar związków wapnia i magnezu). Taka woda nie nadaje się nawet do mycia i prania nie mówiąc już o spożyciu i zastosowaniu w przemyśle spożywczym. Systemy odżelaziające serii Sanline ze złożem dolomitowym(D), Birm(B), Mac Clean(M) lub Greensand(G). |
System
odżelaziający Sanline FO 1354 D |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PROMOCJA !
|
3 149.00 zł. - netto
|
Zawartość żelaza powyżej 0,3 mg/litr powoduje powstanie rdzawych zacieków na umywalkach, sedesach itp., a biała koszula po upraniu w takiej wodzie jest żółta. Po zagotowaniu wody na dnie naczynia zbiera się brunatny osad, a potrawy mają metaliczny posmak. |