str. główna

kontakt

o wodzie !

 
Systemy odżelaziające
     Woda z ujęć lokalnych często bywa zażelaziona (nadmierne stężenie związków żelaza i manganu) i za twarda (nadmiar związków wapnia i magnezu). Taka woda nie nadaje się nawet do mycia i prania nie mówiąc już o spożyciu i zastosowaniu w przemyśle spożywczym. Systemy odżelaziające serii Sanline ze złożem dolomitowym(D),  Birm(B), Mac Clean(M) lub Greensand(G).
System odżelaziający 
Sanline FO 1354 D
Model Typ głowicy Wydajność
(m3/h)
Objętość
złoża (l)
Przyłącze
(cale)
FO 1044 D/B/M Fleck 5600 0,75 30 3/4 lub 1
FO 1054 D/B/M/G Fleck 5600 0,75 40 3/4 lub 1
FO 1248 D/B/M/G Fleck 2510 1,1 60 3/4 lub 1
FO 1354 D/B/M/G Fleck 2750 1,3 75 1
FO 1465 D/B/M Fleck 2750 1,5 90 1
FO 1665 D/B/M/G Fleck 2750 2,0 120 1
FO 1865 D/B/M/G Fleck 2750 2,3 160 1
FO 2160 D/B/M/G Fleck 2850 3,4 200 1 lub 11/2
FO 2472 D/B/G Fleck 2850 4,4 315 11/2
FO 3072 D/B Fleck 3150 6,8 490 2
FO 3678 D/B Fleck 3150 9,9 670 2
 

PROMOCJA !
 

3 149.00 zł. - netto

 

    Zawartość żelaza powyżej 0,3 mg/litr powoduje powstanie rdzawych zacieków na umywalkach, sedesach itp., a biała koszula po upraniu w takiej wodzie  jest żółta. Po zagotowaniu wody na dnie naczynia zbiera się brunatny osad, a potrawy mają metaliczny posmak.